Page 4 of 8 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 ... LastLast
Results 91 to 120 of 215

Thread: Random Tech Questions

  1. #91
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1,662
    Mentioned
    21 Post(s)
    How do I "break down" an .m3u file? I want all the files out individually...

  2. #92
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Western New York
    Posts
    471
    Mentioned
    32 Post(s)

    Random Tech Questions

    Quote Originally Posted by Magrão View Post
    How do I "break down" an .m3u file? I want all the files out individually...
    Isn't an m3u file just a text file with a list of mp3 files by location?

  3. #93
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    A Warm Place
    Posts
    523
    Mentioned
    11 Post(s)
    I have a MacBook Pro and the cursor is wigging out and moving all on its own without me having a single finger on the trackpad. I know it's not any malware or virus (I've scanned the system multiple times a day since I noticed this) but I am wondering what could be causing this to happen. I read somewhere that I have to reset my SMC but I wanna make sure that's what I have to do before proceeding...

  4. #94
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1,662
    Mentioned
    21 Post(s)
    Quote Originally Posted by ItsJustDave View Post
    Isn't an m3u file just a text file with a list of mp3 files by location?
    Thanks, that clears that misconception of mine about what those are. Follow-up question would be: How can I extract/separate the music files from a .rar that's just going straight to my VLC player as one playlist?

  5. #95
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Western New York
    Posts
    471
    Mentioned
    32 Post(s)

    Random Tech Questions

    Quote Originally Posted by Magrão View Post
    Thanks, that clears that misconception of mine about what those are. Follow-up question would be: How can I extract/separate the music files from a .rar that's just going straight to my VLC player as one playlist?
    Uncompress the rar. I'd recommend using the 7z tool.

  6. #96
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1,662
    Mentioned
    21 Post(s)
    Quote Originally Posted by ItsJustDave View Post
    Uncompress the rar. I'd recommend using the 7z tool.
    That didn't end up working, for whatever reason... I'll revisit it sometime and make sure I didn't explain all of my situation as best I could. The situation is weird to me, because these darn files just show up in a VLC playlist to begin with, yet they're zipped? That's new to me. I have a feeling I may just not have unzipping stuff like this down on a Mac.

    New question: I've got a few external hard drives, a couple of Western Digitals and one Seagate (probably insignificant information). I'm now realizing a key issue as everything on them came from when I was on PC, since I'm now on a MacBook Pro. I've dipped into Google for what looks to be the fix, but I can't risk losing anything on these externals when I go about formatting them in Disc Utility... I could go to my PC desktop and move stuff around before doing that, but I'd like to not have to.

    Is there a way I can get to safely "writing" (do anything I want) to the externals from my MacBook Pro without erasing the stuff?
    Last edited by Amaro; 01-03-2014 at 10:06 PM.

  7. #97
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Wrong end of the phone
    Posts
    1,095
    Mentioned
    18 Post(s)
    Quote Originally Posted by Magrão View Post
    New question: I've got a few external hard drives, a couple of Western Digitals and one Seagate (probably insignificant information). I'm now realizing a key issue as everything on them came from when I was on PC, since I'm now on a MacBook Pro. I've dipped into Google for what looks to be the fix, but I can't risk losing anything on these externals when I go about formatting them in Disc Utility... I could go to my PC desktop and move stuff around before doing that, but I'd like to not have to.

    Is there a way I can get to safely "writing" (do anything I want) to the externals from my MacBook Pro without erasing the stuff?
    It’s possible to put NTFS hard drives into read/write mode on a Mac, but you should really know what you’re doing (and what you’re getting into).

    A safer (but not free) solution is Paragon NTFS.

  8. #98
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Canton, Ohio
    Posts
    997
    Mentioned
    12 Post(s)
    does anyone have a suggestion for a program or website I can use to rip streams off of sites like SoundCloud? I used to use offliberty but they don't seem capable of ripping from Soundcloud anymore.

  9. #99
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Long Island
    Posts
    1,633
    Mentioned
    19 Post(s)
    Can anyone recommend a good music player for windows 7?? I'm tired of using WMP and I hate itunes.

  10. #100
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Ontario
    Posts
    1,876
    Mentioned
    44 Post(s)
    Quote Originally Posted by Self.Destructive.Pattern View Post
    Can anyone recommend a good music player for windows 7?? I'm tired of using WMP and I hate itunes.
    The last version of WinAMP is still floating around i believe, i used to use it ages ago and it was pretty good.

    I use iTunes now though cause iPods.

  11. #101
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    1,044
    Mentioned
    9 Post(s)
    Quote Originally Posted by Self.Destructive.Pattern View Post
    Can anyone recommend a good music player for windows 7?? I'm tired of using WMP and I hate itunes.
    MusicBee or Foobar are great programs.

  12. #102
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Wrong end of the phone
    Posts
    1,095
    Mentioned
    18 Post(s)
    Quote Originally Posted by virushopper View Post
    MusicBee or Foobar are great programs.
    Foobar was always my favorite on Windows. Sadly, there’s never been anything quite like it for Macs.

  13. #103
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Long Island
    Posts
    1,633
    Mentioned
    19 Post(s)
    Thanks guys. I have been getting a lot of feedback on both Musicbee and Foobar so I'll try em both out. I think I remember using Musicbee at one point, but it kept crashing on me. WMP is just awful.

  14. #104
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Cardiff, Wales, UK
    Posts
    568
    Mentioned
    1 Post(s)
    Ugh, can anyone tell me how to disable the charms bar in Windows 8? I've already gone into the Registry to disable it but it's still there...

  15. #105
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    870
    Mentioned
    41 Post(s)
    did twitter break

  16. #106
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vancouver, BC
    Posts
    2,932
    Mentioned
    40 Post(s)
    Quote Originally Posted by bruised View Post
    Did Twitter break?
    No, it didn't. (cleaned that up for you a bit)

  17. #107
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vancouver, BC
    Posts
    2,932
    Mentioned
    40 Post(s)
    Sorry, that was a bit bitchy of me...

  18. #108
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Ontario
    Posts
    1,876
    Mentioned
    44 Post(s)
    Quote Originally Posted by scorpiusdiamond View Post
    Ugh, can anyone tell me how to disable the charms bar in Windows 8? I've already gone into the Registry to disable it but it's still there...
    Charms bar > Settings > Change PC Settings > PC and Devices > Corners and Edges.

    Does that do it?

  19. #109
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    870
    Mentioned
    41 Post(s)
    Quote Originally Posted by Fixer808 View Post
    No, it didn't. (cleaned that up for you a bit)
    I wrote it like that on purpose, haha. Yeah, it's back up. Apparently Ellen broke it.
    Last edited by bruised; 03-02-2014 at 11:16 PM.

  20. #110
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Cardiff, Wales, UK
    Posts
    568
    Mentioned
    1 Post(s)
    Quote Originally Posted by thelastdisciple View Post
    Charms bar > Settings > Change PC Settings > PC and Devices > Corners and Edges.

    Does that do it?
    Perfect! God Windows 8 is weird.

  21. #111
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Los Angeles
    Posts
    6,484
    Mentioned
    387 Post(s)
    the Delete key just popped off my Macbook Pro... anyone know how to put this thing back on?

  22. #112
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Hipster Hell, CA
    Posts
    1,035
    Mentioned
    60 Post(s)
    Pricing and comparing photo/doc scanners. Anyone have suggestions based on usage?

  23. #113
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Canton, Ohio
    Posts
    997
    Mentioned
    12 Post(s)
    edit: FIXED.
    Last edited by Demogorgon; 04-25-2014 at 05:37 AM. Reason: problem solved

  24. #114
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    UK
    Posts
    3,331
    Mentioned
    38 Post(s)
    Anyone got an iPad that is driving them mad? Everything was fine till I upgraded to ios5, now so many things refuse to work, if you try to scroll down at all on twitter or Facebook or read comments the browser just shuts down. Does ios7 fix things or do they just get worse if anyone has the same problems?

    Wondering if I should just get a kindle

  25. #115
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Wrong end of the phone
    Posts
    1,095
    Mentioned
    18 Post(s)
    Quote Originally Posted by WorzelG View Post
    Anyone got an iPad that is driving them mad? Everything was fine till I upgraded to ios5, now so many things refuse to work, if you try to scroll down at all on twitter or Facebook or read comments the browser just shuts down. Does ios7 fix things or do they just get worse if anyone has the same problems?
    Which generation?

    Most of my problems with the iPad 1 were apps being shut down because of low memory. In a case like that, upgrading the OS could just make it worse — probably why the iPad 1 wasn't eligible for iOS6 at all. But every iPad since then has had more RAM (1GB for Retina and 512MB for non), and I don't think low memory errors are the biggest problem anymore.

    But if you look in Settings > General > About > Diagnostics & Usage > Diagnostic & Usage Data and see logs called "LowMemory," check to see if any of those apps are listed with an indication they were shut down.

  26. #116
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Over there.
    Posts
    208
    Mentioned
    8 Post(s)
    So my PS3 has had the YLOD for a few months now, but with patience I can actually get it started again (just sit there for 10-15 minutes alternating between pushing the power button and switching it off before it fails to boot, unplugging it from the machine and/or wall).

    I'm getting quite sick of going through that process every time I want to play, and I generally only ever play GTA IV, GTA V and Doom BFG Edition these days and on the odd occasion just jump into a bit of Borderlands. I initially picked up the system second hand and it was a little worse for wear to begin with, but it's lasted me a few years now so I'm happy with what I've taken from it.

    Now, I want to pick up a new system, the only thing is I don't want my PS3 games to go to waste. My question here is - which system should I go with? I've always been a Sony guy, never ventured into Xbox only because of the whole RROD and whatnot, but I'm open to suggestions and I'd be happy to make the jump. I wouldn't mind getting myself a new PS4 but the only other shit thing is that it's not backwards compatible with PS3 games.

    Any input is appreciated

  27. #117
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Montreal, QC
    Posts
    2,647
    Mentioned
    98 Post(s)
    @allegro Thanks for pointing me to the Smart Remote. That alone made me so happy about my purchase.
    Coincidentally, I have a Samsung TV and AV Receiver so it was very easy to setup. You kinda get used to all the remotes but I'll gladly take one smartphone to control them all!

    I'll definitely let you know if I have some questions or problems.
    I just need to get rid of some old iphone habits like the double pressing of the home button to have a list of your opened apps.
    Anyways, so far I like it very much.

    I don't all the hate from iphone users. I understand why you can prefer one to the other but it's not like the S5 is such an inferior product.

  28. #118
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Highland Park, IL
    Posts
    10,758
    Mentioned
    783 Post(s)
    Quote Originally Posted by Deepvoid View Post
    @allegro I just need to get rid of some old iphone habits like the double pressing of the home button to have a list of your opened apps.
    Lower-left on the S5. You can force-close individual apps by swiping them to them to the right.

  29. #119
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Montreal, QC
    Posts
    2,647
    Mentioned
    98 Post(s)
    Quote Originally Posted by allegro View Post
    Lower-left on the S5. You can force-close individual apps by swiping them to them to the right.
    Quick one for you.
    On the iphone, when you want to put your phone on vibrate, there's a button on the side of the phone to toggle from ringtone to vibrate.
    There's no button the S5. Is there a way put this thing on vibrate without unlocking the screen?

  30. #120
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Highland Park, IL
    Posts
    10,758
    Mentioned
    783 Post(s)
    Quote Originally Posted by Deepvoid View Post
    Quick one for you.
    On the iphone, when you want to put your phone on vibrate, there's a button on the side of the phone to toggle from ringtone to vibrate.
    There's no button the S5. Is there a way put this thing on vibrate without unlocking the screen?
    Hmmmm, without unlocking the screen? I don't think so, no. After unlocking screen, use Quick Settings. Swipe the screen from top to bottom with one finger. See "Vibrate" at the top, scroll right to left to see the buttons along top. Swipe down with two fingers, you can customize the Quick Settings buttons. Personally, I hated the button on the side of the phone because I accidentally hit it a few times and didn't know it.

    Last edited by Cat Mom; 09-22-2014 at 04:51 PM.

Posting Permissions